Szentesi tyúkgulyás

Van abban valami különleges, ha tudjuk: ezt már a szakácsnő üknagymamájának az üknagymamája is pontosan így készítette

Hozzávalók
3 evőkanál étolaj 2 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kiskanál kömény só, bors 1 egész tyúk 1 l húsalaplé 2 sárgarépa 2 fehérrépa 0,5 zeller 2 paradicsom 2 paprika 80 dkg krumpli 1 csokor petrezselyem

A csipetkéhez: 1 tojás 1 csipet só annyi liszt, amennyit felvesz

Elkészítés
1.
A csipetke hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd félretesszük.

2. Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát olajban üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk benne a feldarabolt tyúkot, és néhány percig saját levében pároljuk. (Ha szükséges, adhatunk hozzá kevés alaplét.)

3. Ha a hús már valamelyest megpuhult, felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk az apróra vágott répát és zellert, az egész paradicsomokat és paprikákat, valamint a kockára vágott krumplit.

4. Amikor a hús és a zöldségek már majdnem teljesen puhára főttek, a levesbe szaggatjuk a csipetkét, és készre főzzük. Frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Vote it up
69
Tetszett?Szavazzon rá!