Szerelmes madarak

Miként a következő történetek is bizonyítják, a család mindennél fontosabb kedvenceink számára is, legyen az kakadu vagy kutya

Kapcsolódó cikkek

Évekkel ezelőtt a barátom, Julius megmentett egy út szélén sérülten fekvő kakadut, és onnantól házi kedvencként tartotta. Mivel az állatorvos kénytelen volt amputálni a madár egyik szárnyát, nem térhetett vissza a vadonba. Rövidesen szabadon élő kakaduk jöttek hozzá látogatóba, és egy szerelmes hímnek sikerült bejutnia a kalitkájába.

A „mamakakadu” rövidesen várandós lett, de mivel nem tudott repülni, a „papakakadu” feladta a szabadságát, fészket rakott a hátsó kertben, és elkergetett mindenkit, aki az arája közelébe merészkedett. A „babakakadu” idővel röpképes lett, és a mamáját otthon hagyva napjait a papájával együtt röpködve töltötte. A mama üldögélt és rikoltozott, míg délutánonként haza nem tértek.

A család együtt maradt, a mama és a papa pedig minden este szeretettel kényeztette egymást. Csodálatosan szép példát mutattak az odaadásra.
Colin Stringer

Modern család
Sok évvel ezelőtt Bess, a border collie-nk három elragadó kölyöknek adott életet a lóistállóban, egy kényelmes halom szalmában.

Ugyanazon a napon a macskánk, Minnie is világra hozott pár kölyköt a tehénistállóban. A kiscicák sajnos nem maradtak életben. Minnie olyan boldogtalan lett a kölykei elvesztése miatt, hogy elhatározta: örökbe fogadja Bess kutyáit. Egyenként óvatosan átcipelte őket a saját vackába.

Bessnek természetesen hiányoztak a kölykei, ezért átmasírozott a tehénistállóba, és visszaszállította őket a lóistállóba. De Minnie eltökélte, hogy megtartja őket, és vissza is vitte mindet a tehénistállóba, mígnem Bess újra hazaszállította őket a lóistállóba.

A harmadik szöktetés után Bess oldotta meg a problémát: ő maga költözött át a tehénistállóba, s Minnie-vel együtt nevelték fel a három egészséges kutyakölyköt.
Margaret Holland

Kulcsszerep
Golden retrieverünk, Jody, odavolt a kulcsokért. Mindig kikapta a kezemből, körbeszaladta vele a házat, aztán idővel leejtette valahol. A sokadik keresgélés után adtam neki saját kulcsokat – attól fogva azokkal játszott.

Egyszer véletlenül kizártam magamat és a férjemet a házból, miközben a kutyák odabenn voltak. A kulcs a konyhában, a falon lévő kulcstartóra volt felakasztva. A férjem horgot erősített a medencetisztító kefe nyelére, s a nyitott felsőablakon át „lepecázta” a kulcsot, de az leesett a konyhaasztal mögé. Ekkor hívtam Jodyt: „Hozd a kulcsot!” Átfutottam a hálószoba ablakához, Jody meg a hallba. Amikor meglátott és meghallotta az utasítást, beszaladt a hálószobánkba, a fejével félretolta a függönyt, és kiadta nekem az ablakon a kulcsot.

Mondanom sem kell, hogy sok-sok ölelést és kutyacsemegét kapott a segítségéért.
Dora Brits

Vote it up
181
Tetszett?Szavazzon rá!