Szervtáplálás

Tömör összefoglaló arról, hogy mely élelmiszerek vannak különösen jó hatással az egyes szerveinkre tetőtől majdnem talpig

Agy
Sárgarépa, brokkoli, hal, antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek

Szem
C-, E-vitaminban és luteinben gazdag élelmiszerek (leveles és fodros kel, citrusfélék, sárgadinnye)

Tüdő
Béta-karotinban gazdag élelmiszerek (mangó, sárgarépa, sütőtök, paraj, pirospaprika)

Szív
Gyümölcs-, zöldség-, gabonafélék, zsírmentes és zsírszegény ételek, hal, sovány hús, hüvelyesek

Csontozat
Tejtermékek, sötétzöld levélzöldségek, mandula, szezám- és napraforgómag

Bőr
A béta-karotinban gazdag élelmiszerek

Vastagbél
Rostdús élelmiszerek (zabpehely, gyümölcsök, zöldségfélék)

Vote it up
71
Tetszett?Szavazzon rá!