Szezámmagos ropogós

Remekül megállja a helyét chips helyett, de akár főételek mellé is kínálhatjuk

Hasonló receptek

Hozzávalók 10 darabhoz
35 dkg félfehér kenyérliszt (BL–112) 1 teáskanál só 2 teáskanál mák 0,25 teáskanál köménymag 0,5 teáskanál koriandermag, durvára törve 1 evőkanál repceolaj 2 dkg friss élesztő 2 evőkanál tej 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés
1. A tésztához a lisztet, a sót, a mákot, a kömény- és a koriandermagot, valamint a repceolajat egy tálban összekeverjük. Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk, és a lisztes keverékhez öntjük. Kézimixer dagasztókarjával az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

2. Ezután a tésztát enyhén belisztezett munkalapon 10 perc alatt erőteljesen átgyúrjuk, majd letakarjuk, és újabb 30 percig kelesztjük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

3. A tésztát összegyúrjuk, majd 40 × 50 cm-es téglalapot nyújtunk belőle, amelyet aztán 10 kisebb téglalapra vágunk. A tésztacsíkokat késsel keresztben többször behasítjuk, majd könnyed mozdulatokkal széthúzzuk őket, hogy a hasítékok kissé szétnyíljanak, és nagyobb lyukak keletkezzenek rajtuk.

4. A tésztalapokat a tepsibe fektetjük, bekenjük tejjel és megszórjuk szezámmaggal. Letakarva kb. 15 percig kelesztjük, majd a forró sütőben, középre tolt rácson 15–20 perc alatt ropogósra sütjük.

Vote it up
204
Tetszett?Szavazzon rá!