Szezámmagos sertéscsíkok

Valamit tud a wok, amit a hagyományos serpenyő nem: villámgyorsan egzotikus élménnyel gazdagít bármely étket

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg sertésszűz só, fehér bors 2 evőkanál szezámmag 1,5 evőkanál olaj 10 dkg ceruzabab 1 fej bok choi 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál szójaszósz 1 csipet cukor 1 db csilipaprika 1 db lime leve

Elkészítés
1.
A húst csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd meghempergetjük a szezámmagban.

2. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, a húst aranybarnára sütjük benne, majd a wokból kivéve félretesszük.

3. A zöldségeket a fi nomra vágott fokhagymával együtt a visszamaradt zsiradékba tesszük, hozzáadjuk a szójaszószt, a cukrot, a félbevágott csilit és a lime-lét, és folyamatos kevergetés mellett puhára pároljuk ôket. Tálaláskor a zöldségekre halmozzuk a húst.
 

Kíváncsi további sertésszűz-receptekre? Kattintson!

Vote it up
112
Tetszett?Szavazzon rá!