Hozzávalók 4 személyre
30 dkg tojásos kínai tészta • 4 evőkanál szezámolaj • 4 db csirkemell • 2 fej vöröshagyma • 2 gerezd fokhagyma • 25 dkg babcsíra • 4 evőkanál szójaszósz
Elkészítés
1. A tésztát a csomagoláson feltüntetett útmutatás szerint megfőzzük, leszűrjük, majd visszatesszük az edénybe, és 1 evőkanál szezámolajjal összeforgatva állni hagyjuk.
2. A csíkokra vágott húst egy nagyobb serpenyőben vagy wokban a maradék szezámolajban barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és fokhagymát, és néhány percig együtt pároljuk.
3. Beletesszük a babcsírát, 2 evőkanál vizet löttyintünk rá, majd hozzáadjuk a szójaszószt is. Hozzákeverjük a tésztát, és néhány percig együtt főzzük, míg a tészta át nem melegszik.
Hozzászólás