Szezámos saláta

A szezámmag szuperélelmiszer, például több benne a kalcium, mint a tejben

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg mirelit zöldborsó 20 dkg mirelit disznóbab 1/2 fej fejes káposzta 4 db sárgarépa 2 kismarék friss petrezselyem só, bors

Az öntethez: 7 evőkanál szójatej 2 kiskanál dijoni mustár 4 evőkanál fehérborecet 1/2 kiskanál pirospaprika 2 gerezd apróra vágott fokhagyma 1/2 kiskanál őrölt édesköménymag 2,5 dl napraforgó- vagy mogyoróolaj 3 evőkanál víz 2 kiskanál mustármag 2 kiskanál pirított szezámmag 2 kiskanál magos mustár só, frissen őrölt fehér bors

Elkészítés
1. Összekeverjük az öntet első 7 hozzávalóját, majd lassan kikeverjük az olajjal, végül hozzáadjuk a maradék hozzávalót is.

2. A felengedett borsót és babot összekeverjük a legyalult káposztával, a lereszelt répával és a petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk az öntettel.

Vote it up
213
Tetszett?Szavazzon rá!