Hozzávalók 4 személyre
18 dkg Rama + a formába • 22 dkg cukor + 2 evőkanál • 1 kiskanál vaníliakivonat • 5 db tojás • 38 dkg liszt • 2 kiskanál sütőpor • 3 dl tejföl • 14 db szilva
A tetejére: 4,5 dkg barna cukor • 12 dkg dió • 6 dkg olvasztott Rama • 5 dkg liszt • 1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés
1. A diós keverékhez a barna cukrot összekeverjük a durvára vágott dióval, az olvasztott Ramával, a liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával krémesre keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.
3. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a tejfölt, majd a tésztát egy Ramával kikent és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe kanalazzuk.
4. A kimagozott és négyfelé vágott szilvát összeforgatjuk a 2 evőkanál cukorral, majd a tészta tetejére rendezzük, megszórjuk a diós keverékkel, és kb. 1 óra alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Hozzászólás