Szilvás-diós lepény

Vegyen egy mély lélegzetet, és szakítson a hagyományokkal. Ki fog derülni: okkal kockáztatott

Hozzávalók 4 személyre
18 dkg Rama + a formába 22 dkg cukor + 2 evőkanál 1 kiskanál vaníliakivonat 5 db tojás 38 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 3 dl tejföl 14 db szilva

A tetejére: 4,5 dkg barna cukor 12 dkg dió 6 dkg olvasztott Rama 5 dkg liszt 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés
1.
A diós keverékhez a barna cukrot összekeverjük a durvára vágott dióval, az olvasztott Ramával, a liszttel és a fahéjjal, majd félretesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával krémesre keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.

3. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a tejfölt, majd a tésztát egy Ramával kikent és sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe kanalazzuk.

4. A kimagozott és négyfelé vágott szilvát összeforgatjuk a 2 evőkanál cukorral, majd a tészta tetejére rendezzük, megszórjuk a diós keverékkel, és kb. 1 óra alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Vote it up
85
Tetszett?Szavazzon rá!