Szilvás nyomkodós

Nyomjuk a szilvát – és majd lesz valahogy... Nyugi, jó lesz

Hasonló receptek

Hozzávalók
30 dkg liszt + a sütőformába 1 csomag sütőpor 1 csipet só 10 dkg vaj + a sütőforma kivajazásához 1 citrom reszelt héja 2 dl tejföl 1,5 dl tej a szilvás töltelékhez: 45 dkg szilva 5 dkg vaj 4 evőkanál méz 0,5 evőkanál reszelt citromhéj 0,5 kiskanál őrölt szegfűszeg 1 csipet só

Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit egy tálban robotgéppel vagy mixerrel alaposan elkeverjük.

2. A kimagozott és négybe vágott szilvát egy serpenyőben a vajjal és a mézzel kissé karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a szegfűszeget, majd félretesszük hűlni. Közben a sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

3. A tészta felét egy kivajazott, kilisztezett sütőformába tesszük, és rákanalazzuk a szilvatölteléket úgy, hogy egy kevés maradjon belőle díszítésnek.

4. A szilvatöltelékre tesszük a tészta másik felét, majd belenyomkodjuk a maradék szilvát.

5. Ezután a sütőbe helyezzük, és 35-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Vote it up
148
Tetszett?Szavazzon rá!