Szilvás túrógombóc

Mindenki szereti a szilvás gombócot és a túrógombócot is. Miért ne lehetne kombinálni a kettőt?

Hasonló receptek

Hozzávalók 16 gombóchoz
1 citrom 50 dkg sovány túró kb. 40 dkg szilva 15 dkg cukor 2 kis tojás 15 dkg liszt 3 l sós víz 8 dkg vaj 4 evőkanál zsemlemorzsa porcukor liszt a formázáshoz

Elkészítés
1. Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, és reszeljük le kb. a felének a héját. Csepegtessük le szitán a sovány túrót (kb. 15 perc).

2. Mossuk meg a szilvát, hagyjuk megszáradni, vágjuk fel az egyik oldalát, és távolítsuk el a magját. Tegyünk minden szem szilvába egy kis kockacukrot.

3. Tegyük a túrót egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a sót, 1 kiskanál citromhéjat és a lisztet. Gyúrjunk belőle lágy tésztát. Lisztes kézzel formáljunk a tésztából gombócokat, a közepükbe tegyünk egy-egy szem szilvát.

4. Forraljunk egy nagy lábosban kb. 3 l vizet, és sózzuk meg. Tegyük bele a gombócokat, és főzzük őket alacsony hőfokon körülbelül 15 percig.

5. Forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk benne aranysárgára a zsemlemorzsát. Emeljük ki a gombócokat szűrőkanállal, s ha jól lecsöpögtek, tegyük őket tányérokra. Szórjuk rájuk a zsemlemorzsát, és adjunk hozzá porcukrot.
 

Ismerjen meg másféle túrógombócokat!

Vote it up
161
Tetszett?Szavazzon rá!