Vajon miért tartjuk az egyik gyümölcsöt előkelőbbnek, mint a másikat? A szőlő meg az őszibarack például kifejezetten arisztokratának számít a szilvához képest. Utóbbi talán túl olcsó, talán túl kicsi, ezért nézik le sokan. Pedig a szilva nagyon is fenséges tud lenni! Magában is tömhetjük magunkba, de sütikben aztán végleg nagyot alkot. Nekünk szinte oda sem kell figyelnünk, és kész a csoda.
Hozzávalók
30 dkg leveles tészta • 6 dkg mascarpone • 6 szem szilva
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd korongokat vágunk belőle, és sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezve aranysárgára sütjük.
2. A sütőből kivéve félretesszük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a tetejüket megkenjük a mascarponéval, és a szilvával díszítve tálaljuk.
Hozzászólás