Szilvapép

Eddig úgy tartotta, a befőzés hosszadalmas és macerás? Bebizonyítjuk, hogy egyszerűbb, mint gondolná

Hasonló receptek

Hozzávalók
2,5 kg szilva 1 l víz 2 db fahéjrúd 3 kg cukor

Elkészítés
1. A szilvát megmossuk és megszárítjuk. A vízzel együtt edénybe tesszük, gyenge tűzön kevergetve péppé főzzük.

2. Eltávolítjuk a magokat. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik.

3. Ekkor erős lángon gyorsan kocsonyásítjuk. Üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Tippek
A szilvapépet sütőben 150 °C-on sütőlábasban is befőzhetjük, ha egész gyümölcsdarabokat is szeretnénk a pépben. Ebben az esetben ne kevergessük a pépet. Amikor a szilva sűrűn folyó péppé sült, a forró masszát előmelegített befőző üvegekbe kell tölteni.

Vote it up
141
Tetszett?Szavazzon rá!