Szilvatorta

Valahogy nem becsüljük meg kellőképpen ezt a csonthéjú gyümölcsöt, pedig micsoda élvezetet lehet előcsalogatni belőle

Hozzávalók 8-10 szelethez
50 dkg kenyérliszt + a kelesztéshez 1,5 dkg élesztő 6 dkg Rama 4 dkg cukor ½ kiskanál só 2,5 dl meleg tej 3 tojás 12-14 szem szilva 10 dkg sárgabaracklekvár

A töltelékhez: 12,5 dkg Rama 12,5 dkg cukor 12,5 dkg mandulaliszt 2,5 dkg liszt 2 tojás 2 evőkanál rum

Elkészítés
1.
A lisztet és az élesztőt dagasztógéppel összedolgozzuk a Ramával, a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tejet és 2 tojást, és 6-7 percig dagasztjuk.

2. A tésztát egy kilisztezett edénybe tesszük, és letakarva melegebb helyen 1 órán át kelesztjük.

3. A töltelékhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mandulalisztet, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd egyesével a tojásokat és a rumot, és alaposan összekeverjük.

4. A tésztát 18-22 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tortaformába fektetjük, 15 percet állni hagyjuk, azután körben 4 cm-t üresen hagyva rákanalazzuk a mandulás tölteléket.

5. A szilvákat négyfelé vágjuk, a vágott felükkel lefelé elrendezzük a tölteléken, és a tésztát letakarva újabb 45 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra.

6. A süteményt megkenjük a maradék tojással, a sütőbe helyezzük, majd a hőfokot 200 °C-ra csökkentve 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt megkenjük a felmelegített baracklekvárral.

Vote it up
255
Tetszett?Szavazzon rá!