Szlovák káposztaleves kolbásszal

Íme, a bizonyíték, hogy nemcsak mi, magyarok tudunk jó káposztalevest főzni!

Hasonló receptek

Tudta, hogy a káposzta szerepet játszik a hormonfüggő ráktípusok, valamint a vastag- és a végbélrák megelőzésében? Ráadásul fontos C-vitamin-, folsav- és karotinoidforrás, illetve a gyomorfekély ellen is hatásos. Kell-e más érv a fogyasztásához? Talán az, hogy az alábbi leves isteni.

Hozzávalók 4 személyre
0,5 kg savanyú káposzta 15 dkg füstölt kolbász 3 db babérlevél 5 szem fekete bors olaj vagy zsír a dinszteléshez 1 evőkanál liszt 3 kiskanál piros paprika 15 dkg rizs

Elkészítés
1. A káposztát az apróra vágott kolbásszal együtt főzni kezdjük annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet és a borsot, majd ízlés szerint sózzuk.

2. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet és a pirospaprikát, és jól elkeverjük.

3. A rántást hozzáadjuk a káposztához, a levest tovább főzzük. (A rizst 10-15 perccel a vége előtt beletesszük a levesbe, és megfőzzük.) Ha a káposzta már megpuhult, tálaljuk.

Vote it up
258
Tetszett?Szavazzon rá!