Szuper ételek cukorbetegség ellen
Csökkentse ezekkel a vércukorszintjét, égessen kalóriát és más módon is javítsa egészségi állapotát
Étcsokoládé
A csokoládé gazdag flavonoidokban. A kutatások alapján ezek a tápanyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, ezáltal az inzulinszintet, így jobb lesz az éhomi vércukorszint és megszűnnek az éhségrohamok. De nem minden csokoládé jó ebből a szempontból! Egy 2008-ban, a Koppenhágai Egyetemen végzett vizsgálat eredményei alapján az étcsokoládét fogyasztók kevésbé kívánták az édes, sós vagy zsíros ételeket, mint akik tejcsokoládét kaptak. Az utóbbiban ugyanis alacsonyabb a jótékony hatású flavonoidok szintje (viszont több benne a cukor és a zsír). Az étcsokoládé mellett a kísérleti alanyok 15 százalékkal kevesebb pizzát ettek a vizsgálat napján. Ráadásul a csokoládéban található flavonoidok bizonyítottan csökkentik a stroke kockázatát és normalizálják a vérnyomást, illetve 5 év alatt 2 százalékkal csökkentik a szívinfarktus valószínűségét is.
A folytatáshoz kattintson fent a kék nyílra!
- Betűméret AAAA
- Nyomtatás
- Küldés e-mailben
Kapcsolódó képsorozatok



Hozzászólás