Táblagép

A tabletek az egyik leggyorsabban fejlődő mobil eszközök. Milyet érdemes tehát vennie, ha előrelátó szeretne lenni? Íme, a fő szempontok

Méret? A kijelzők nagyjából a 6-8”, 9-10” és az ennél is nagyobb tartományba sorolhatók: ha a tabletet laptop mellé plusz mobil eszközként vásárolja, akkor a kisebb méreteket is választhatja – önálló gépként nyilván a nagyobbak jönnek szóba.

Felbontás? Tekintse alapnak az 1280 x 768/800 pixelt, de igényesebb vizuális alkalmazásokhoz szüksége lehet a már elérhető, ennél magasabb Full HD (1920 x 1080/1200) felbontásra.

Processzor? Az órajel feltétlenül érje el az 1,2-1,6 GHz-et, és legyen legalább kétmagos. (Persze, már léteznek négymagos, még nagyobb teljesítményű processzorral szerelt tabletek is.)

Tárhely? Ma már indokolt legalább 128 GB-ot megcélozni – kisebb memóriánál természetesen a bővítés lehetősége elengedhetetlen követelmény.

RAM? Ne adja alább 1 GB-nál, és persze ne feledje: 2 (vagy több) GB révén még gyorsabb lehet a gép.

Kapcsolat? A WiFi természetes követelmény, azonban az igazi szabadságot a (persze drágább) 3G/4G-modemmel felszerelt modellek jelentik – a Bluetooth pedig további kényelmet adhat.

Akku? Legalább 6000-8000 mAh kapacitású Li-Po akkumulátor biztosíthatja a megfelelő, 10 óra feletti töltés nélküli üzemidőt.

Súly? Egy nagyjából 10”-os kijelzőjű tablet súlya lehetőleg ne haladja meg jelentősen az 500-600 grammos értéket.

Kiegészítők? Ha nem adnak a tablethez tokot, a mindennapos használat során hamar rájön majd, hogy igenis szükség van rá. Hasonlóan hasznosnak bizonyulhat a magyar kiosztású klaviatúra, amely nagyban megkönnyíti a táblagép hosszabb távú használatát, például a levelezést.

Vote it up
241
Tetszett?Szavazzon rá!