Tápszer rendelésre

Házi kedvencként tartott bárányunk bemutatta, milyen a gondoskodás magasiskolája

Kapcsolódó cikkek

A legifjabb lányom a férjével Dél-Afrikában él a birtokán. Házi kedvencként tartották Hansie-t, a juhot, akik maguk neveltek fel, ezért Hansie az ember társaságát az állatokénál jobban kedvelte.

A család úgy gondolta, a 11 éves Hansie már túl idős ahhoz, hogy bárányokat hozzon a világra, de mindenki meglepetésére vemhes lett – ráadásul harmadszor is ikreket várt! A nehéz szülés alatt az egyik bárány elpusztult. A másik újszülött pirinyó volt, de lélegzett. Hansie-nak nem volt elegendő teje, ezért a kicsit cumisüvegből etették.

Hansie hamar megértette az új felállást. A megfelelő időpontban ott állt a a kisbáránnyal a kertkapuban és bégetett, valaki a családból pedig már szaladt is a cumisüveggel. Mihelyt megtelt a kisbárány bendője, Hansie, sarkában az utódjával elporoszkált, és tovább legelészett a réten. Ez a jelenet naponta háromszor játszódott le, pontosan etetési időkben – bizonyítandó, hogy a mama tudja mindig a legjobban, mikor kell ennie a kicsinek.
Janet Greene

A jó pásztor
Német juhászkutyánk, Misty rendkívül gondoskodó természet. A gyerekeim hat kifejlett tengerimalacot és öt tengerimalac-bébit tartottak a hátsó kertben, és Misty soha nem tévesztette őket szem elől. Ha ráparancsoltam, hogy ne nyúljon hozzájuk, csak üldögélt, és érdeklődve nézegette őket. Egyik este a szomszéd kutya valahogyan bejutott a kertünkbe, és az összeset elvitte. A gyerekek rettentő bánatosak voltak, Misty pedig egész nap nyugtalan.

Késő délután, miközben főztem a vacsorát, Misty halkan, de szünet nélkül ugatott. Kimentem megnézni, mi lehet a baj, és alig akartam hinni a szememnek: mellső lábai között ott volt az öt tengerimalac-bébi, akiket valahogy begyűjtött. A mai napig nem tudjuk, hogyan tudta őket épségben hazahozni.
Gail Morris

Macskaőrszem
Rayjel, a férjemmel tévéztünk, amikor Teega cicánk ránk nyávogott, majd elrohant a folyosón.

Ezt furcsának találtuk, mert a macska rendszerint csak az étkezések ideje táján jött lendületbe. Teega visszajött, újra nyávogott, ezúttal azonban a viselkedése figyelmet követelt. Égnek meredt a szőre, csapkodott a farkával, és újra elszáguldott a folyosón.

Kíváncsian követtük. Csak akkor gyújtottam villanyt, amikor már beléptem a hálószobába. Nem tudom, melyikünk döbbent meg igazán: én, vagy a rossz külsejű fiatal betörő, aki ekkor üres kézzel gyorsan kimászott az ablakon. Hallottam, amint leesik a kerti szegélykövekre, majd átvergődik az elülső kert rózsabokrain.

Mire a férjem kiért a bejárati ajtóhoz, a tolvajjelölt már rég messze járt, Teega pedig büszkén feszített a ház ura mellett.
Paula Dybala

Vote it up
160
Tetszett?Szavazzon rá!