Tárkonyos-csirkés pite

Ezt aztán jól megkutyultuk: meleg csirkehúsos pite, ráadásul muffinformában sütve

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
2 dkg vaj 1 db póréhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál tárkony 30 dkg darált csirkehús 30 dkg darált sertéshús 20 dkg csirkemellfilé 10 dkg főtt sonka só, frissen őrölt bors 1 db tojás 2 evőkanál tejszín

A tésztához: 15 dkg vaj + a sütőformába 1,6 dl víz 37 dkg liszt 0,5 kiskanál só

Elkészítés
1. A tésztához a vajat a vízzel nagy lángon felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a sót, és belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg lágy és rugalmas tésztát nem kapunk.

2. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a vékony karikára vágott pórét, az összezúzott fokhagymát és a tárkonyt, 6-7 percig pároljuk, majd félretesszük hűlni.

3. A kétféle darált húst, valamint az apróra vágott csirkemellfilét és sonkát alaposan összedolgozzuk a pórés keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A tésztát két részre osztjuk, sütőpapíron 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik feléből akkora korongokat vágunk, hogy egy fém muffin sütő mélyedéseit kibélelhessük vele.

5. Belekanalazzuk a húsos keveréket, majd a tészta másik feléből vágott korongokkal lefedjük úgy, hogy a széleket alaposan összezárjuk.

6. A piték tetejét egy villával megszurkáljuk, megkenjük a tejszínnel elkevert tojással, majd sütőben aranybarnára sütjük.
 

Ismerjen meg más csirkéspite-recepteket is!

Vote it up
206
Tetszett?Szavazzon rá!