Hozzávalók 6 személyre
2 dkg vaj • 1 db póréhagyma • 3 gerezd fokhagyma • 2 evőkanál tárkony • 30 dkg darált csirkehús • 30 dkg darált sertéshús • 20 dkg csirkemellfilé • 10 dkg főtt sonka • só, frissen őrölt bors • 1 db tojás • 2 evőkanál tejszín
A tésztához: 15 dkg vaj + a sütőformába • 1,6 dl víz • 37 dkg liszt • 0,5 kiskanál só
Elkészítés
1. A tésztához a vajat a vízzel nagy lángon felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a sót, és belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg lágy és rugalmas tésztát nem kapunk.
2. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A vajat közepes lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk a vékony karikára vágott pórét, az összezúzott fokhagymát és a tárkonyt, 6-7 percig pároljuk, majd félretesszük hűlni.
3. A kétféle darált húst, valamint az apróra vágott csirkemellfilét és sonkát alaposan összedolgozzuk a pórés keverékkel, majd sózzuk, borsozzuk.
4. A tésztát két részre osztjuk, sütőpapíron 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik feléből akkora korongokat vágunk, hogy egy fém muffin sütő mélyedéseit kibélelhessük vele.
5. Belekanalazzuk a húsos keveréket, majd a tészta másik feléből vágott korongokkal lefedjük úgy, hogy a széleket alaposan összezárjuk.
6. A piték tetejét egy villával megszurkáljuk, megkenjük a tejszínnel elkevert tojással, majd sütőben aranybarnára sütjük.
Ismerjen meg más csirkéspite-recepteket is!
Hozzászólás