Hozzávalók 4 személyre
40 dkg főtt csirkemellfilé • 2 zellerszár • 1 evőkanál frissen aprított tárkony • 2 evőkanál citromlé • só, frissen őrölt bors • 1 kígyóuborka • 1 gerezd fokhagyma • 1,5 dl tejföl • 4 levél római saláta • 1 evőkanál szezámmag
Elkészítés
1. A csíkokra vágott csirkét összekeverjük a vékonyra vágott zellerszárral, a tárkonnyal és a citromlével, majd sózzuk, borsozzuk.
2. A leszeletelt uborkát és az összezúzott fokhagymát összekeverjük a tejföllel, és enyhén megsózzuk.
3. A salátaleveleket tányérokra helyezzük, rájuk kanalazzuk a fokhagymás-tejfölös uborkát, majd a csirkés keveréket, és megszórjuk szezámmaggal.
Hozzászólás