Téli erdő torta

Íme, a szombathelyi Molnár Henriett joggal népszerűvé vált receptje

Hasonló receptek

Hozzávalók
2,5 dl tejföl 12 dkg fehér csokoládé 11 dkg puha vaj 18 dkg cukor 22 dkg liszt 2 evőkanál sütőpor 3 db tojás

A vajas krémhez: 30 dkg vaj 17,5 dkg porcukor

A citromkrémhez: 3 db tojás 80 ml citromlé 1 evőkanál citromhéj 1 evőkanál vaj 15 dkg cukor

A díszítéshez: fehér csokoládé porcukor a tetejére

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Két kb. 23 cm átmérőjű sütőforma aljába sütőpapírt terítünk.

2. A tejfölt felforrósítjuk, a csokoládéra öntjük, és alaposan elkeverjük. A vajat és a cukrot 3-4 perc alatt krémessé keverjük, és folyamatosan kevergetve egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

3. Ezután felváltva kanalanként hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a csokoládés masszát, és gyorsan összekeverjük. A tésztát a formákba öntjük, és 20-25 percre betesszük a sütőbe.

4. Ha megsült, 10 percig hagyjuk a formában hűlni, utána kivesszük, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt, és megvárjuk, míg teljesen ki nem hűl. Ezután mindkét tortalapot félbevágjuk, így négy tésztaréteget kapunk.

5. A citromkrémhez vízgőz fölött a tojást, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat összeforraljuk, és ha már tejföl sűrűségű, levesszük a tűzről, és a vajat kis darabokban hozzákeverjük

6. A vajas krémhez a vajat a cukorral alaposan összekeverjük, majd a negyedét az első tésztalapra kenjük. A vajas krém tetejére simítunk egy vékony réteg citromkrémet, majd következik a második tésztalap. Ezt és a harmadikat is ugyanúgy megkenjünk a vajas krémmel, majd a citromkrémmel, végül ráhelyezzük a negyedik lapot.

7. A negyedik tésztalapra először a citromkrémet simítjuk rá, és utána következik a maradék vajas krém, amivel a torta tetejét és az oldalát is bekenjük.

8. A tortát díszítő fenyőfák elkészítéséhez először papírra sötét filccel fenyőfákat rajzolunk, majd felolvasztjuk a fehér csokoládét. Zsír- vagy sütőpapírt helyezünk a megrajzolt fenyőkre, és az átlátszó vonalak mentén egy ecset segítségével felkenjük rájuk a csokoládét. Az így kapott fenyőket hagyjuk 1-2 óra alatt megdermedni, majd a papírról leszedve óvatosan elhelyezzük őket a tortán.

9. Tálalás előtt a tortát a „havas tájhoz” gazdagon megszórjuk porcukorral. A sütemény köré egy átlátszó vagy fehér ajándékszalagot köthetünk.

Vote it up
191
Tetszett?Szavazzon rá!