Téli fagyi

Íme, a szocialista édességipar egykori remeke (de tényleg!), amely helyenként ma is elérhető, sőt akár házilag is elkészítheti

Hozzávalók 2 személyre
25 dkg margarin 2 dkg kakaópor 20 dkg porcukor 8 dkg tejpor 8 db fagyitölcsér 10 dkg étcsokoládé 2 evőkanál étolaj

Elkészítés
1. A margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a porcukorral és a tejporral simára keverjük.

2. Ezután hozzáadjuk a meleg margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

3. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a tölcsérek tetejét, majd a csokibevonat megdermedéséig visszatesszük a fagyikat a hűtőbe.

Vote it up
201
Tetszett?Szavazzon rá!