Valószínűleg nem vált ki heves tiltakozást, ha azt állítjuk, hogy hóban-fagyban kevesen kezdenek bele egy nagytakarításba. Ám a szervezetünk éppen ilyenkor igényli azt. Ebben segíthet az alábbi recept, hiszen a káposzta egyaránt alkalmas a téli vitaminhiány pótlására, illetve az ünnepek alatt bevitt kalóriafelesleg ledolgozására.
Hozzávalók
1/2 sárgarépa • 1 kisebb cékla • 1/4 kisebb zeller • 1/8 lila káposzta • 1/2 zellerszár • 1 kisebb kovászos uborka • 2 evőkanál mazsola • 4 evőkanál vörösborecet • 1 jonatánalma • só, bors • extra szűz olívaolaj
Elkészítés
1. A sárgarépát, a céklát és a zellert meghámozzuk és lereszeljük. A káposztát és a zellerszárat vékonyan felszeleteljük, az uborkát pedig nagyobb darabokra vágjuk.
2. A mazsolát egy kisebb edényben félig felöntjük a borecettel, és addig forraljuk, ameddig a folyadék el nem párolog.
3. Az almát négybe vágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Összekeverjük a többi hozzávalóval, megöntözzük a maradék borecettel, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
Hozzászólás