Téli saláta melegen

Minden benne van, ami ilyenkor kell a legyengült szervezetnek

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg apró szemű, negyedekbe vágott salátának való burgonya 30 dkg negyedekbe vágott kelbimbó 1 szem egycentis kockákra vágott piros alma 2 vékonyra szeletelt zellerszár 3 szál mogyoróhagyma 1 dl almalé 3/4 dl desztillált fehér borecet 2 evőkanál liszt 1 evőkanál pikáns barna mustár 1 evőkanál reszelt, lecsöpögtetett fehér torma 1 kiskanál olívaolaj 1/2 kiskanál köménymag 1/2 kiskanál só

Elkészítés
1. A burgonyát forrásban lévő vízben 5 percig, majd a kelbimbó hozzáadásával további 5-8 percig főzzük.

2. Leszűrjük, és az almával, zellerszárral és mogyoróhagymával tálba tesszük.

3. Kislábasban habverővel összekeverjük a többi hozzávalót. Mérsékelt tűzön állandó keverés közben felforraljuk és 2 percig főzzük.

4. A forró öntetet a zöldségfélére locsoljuk, a salátát jól átforgatjuk. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Vote it up
202
Tetszett?Szavazzon rá!