Tényleg kell a házi patikába?

Önnek is tele van a gyógyszeres szekrénye? Íme, négy télel, amelyre szakértők szerint nincs igazán szüksége

Hidrokortizon krém
Bár esetenkénti használata veszélytelen, huzamos időn át alkalmazva vékonyíthatja a bőrt, és a makacs kiütéseknek nem tesz jót. A kisebb kellemetlenségek szokványos hidratálószerekkel is elháríthatók.

Hashajtó
Gyakori használata függőséghez vezethet. Jobb a rostdús étrend (például sok korpa, hüvelyesek és citrusfélék), az elegendő folyadékfogyasztás és a testmozgás. Nem kell mindjárt hashajtót bevenni, ha egy napig nincs széklete, mert az még teljesen normális.

Vény nélkül kapható, alvást segítő szerek
Túlzott használattal elveszíthetik a hatékonyságukat. Bár gyógynövények, lehet mellékhatásuk, többek közt az éberség csökkenése, kábultság, főleg ha túl korán veszi be őket. Inkább feküdjön le mindennap azonos időben, iktassa ki a napközbeni bóbiskolást, rendszeresen végezzen testmozgást, és este ne fürödjön túl forró vízben. Íme, pár további praktika a jó alvásért!

Szájöblítő
Nem olyan eredményes, mint a fogselyem, és túlzott használata egy visszataszító állapothoz, az úgynevezett fekete szőrös nyelvhez vezethet. A napi kétszeri fogmosásnak és a fogselyemhasználatnak elegendőnek kell lennie.

Vote it up
337
Tetszett?Szavazzon rá!