Tészta sárga paradicsommal

Ha még akad paradicsom a kertben, itt egy biztos recept, hogy elfogyjon

Hozzávalók 2 személyre
4 evőkanál extraszűz olívaolaj 22 dkg sárga paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál csilipehely 17 dkg spagetti 7,5 dkg reszelt parmezán 8 bazsalikomlevél

Elkészítés
1.
Három evőkanál olajon megfuttatjuk a paradicsomot, a vékonyra szeletelt fokhagymát, a csilit, majd sózzuk, és közepes lángon, lefedve 10-12 percig pároljuk.

2. Amikor a paradicsomok megrepedeztek, kinyomkodjuk a levét, átkeverjük a szószt, és félretesszük.

3. A tésztát 2 perc híján készre főzzük, leszűrjük. Elteszünk 2,5 dl főzőlét.

4. A főzővíz felével besűrítjük a szószt, belekeverjük az olajat, a parmezánt, a darabokra tépkedett bazsalikom felét és a tésztát. Al dentére főzzük (ha kell, adunk még hozzá a főzővízből).

5. Bazsalikommal tálaljuk.

Vote it up
229
Tetszett?Szavazzon rá!