Tévhitek a csokoládéról

Íme néhány alaptalan vád, mellyel gyakran illetik a csábos csemegét

Elősegíti a fogszuvasodást
A sima csokoládé kevésbé ártalmas, mint a többi édesség, mert nem tapad rá a fogakra. Ezenkívül a kakaóban csersav van, amely meggátolja a lepedék képződését.

Pattanásokat okoz
Ez egy régi mítosz. Az orvosok szerint azonban a pattanásoknak semmi közük az étrendhez. A vizsgálatok nem mutatták ki, hogy a csokoládénak bármilyen káros hatása lenne a bőrre.

Magas a koffeintartalma
A csokoládéban nagyon kevés koffein van. Egy csésze forró kakaóban például körülbelül öt milligramm koffein van, egy csésze kávéban pedig körülbelül 100 milligramm. Teobromin viszont van benne, amely a koffeinhez hasonlóan élénkítő hatású.
 

Az viszont egészen biztosan igaz, hogy az étcsokoládé jótékony hatással van az erekre és a szívre!

Vote it up
2
Tetszett?Szavazzon rá!