Tévhitek a szex körül

Vágyfokozó ételek? Szívrohamveszély? Kalóriégető gyakorlat? Zoknitilalom? Íme, a csupasz tények!

A szex sok kalóriát éget el?
Az igazság:
a valóságban a szakértők becslése szerint egy 30 perces együttlét során 85-150 kalória ég el. Elméletileg 3500 kalóriát kell elégetni ahhoz, hogy hozzávetőlegesen fél kiló testsúlyt leadjon. Tehát ha 100 kalóriát éget el minden alkalommal, akkor fél kiló testsúly vesztéshez 35-ször kell szeretkeznie. A gond csak a következő: a legtöbb pár egyáltalán nem szeretkezik 30 percig. Az intim együttlét időtartama átlagosan inkább az 5 perchez közelít. Valójában a pulzusszám és a vérnyomás leginkább az orgazmus körülbelül 15 másodperce alatt emelkedik meg, azután pedig minden gyorsan visszatér a rendes kerékvágásba.

A nők tíz évvel később érik el legintenzívebb időszakukat, mint a férfiak?
Az igazság:
a férfiak tesztoszteronszintje 18 éves koruk körül éri el csúcspontját. A nők ösztrogénszintje azonban huszas éveik közepén tetőzik. Mivel az alacsony nemihormon-szint a gyengébb szexuális vággyal hozható összefüggésbe, sokan feltételezik, hogy a legmagasabb hormonszint jelöli ki a legintenzívebb szexuális vágy időszakát. Ha azonban úgy tekintjük, hogy a szeretkezések gyakorisága jelenti azt a tényezőt, ami leginkább számít a tetőző szexuális vágy meghatározásának időszakául, akkor nem találunk különbséget a férfiak és a nők között. A nemi vágy mértéke folyamatosan változik, és az életkoron kívül számos más tényezőhöz is köze van. Életútja során ön is megtapasztalhatja, hogy a nemi vágy és aktivitás felerősödik és lecsökken újra meg újra.

A szex szívrohamot okozhat?
Az igazság:
a gyakoribb szeretkezés inkább egészségesebbé teszi a szívet. Egy vizsgálat kimutatta, hogy azok a férfiak, akik saját bevallásuk szerint hetente kétszer vagy többször szeretkeznek, kisebb valószínűséggel szenvednek szív-, és érrendszeri betegségekben. Annak esélye, hogy valaki éppen szeretkezés közben kapjon szívrohamot, szintén nagyon alacsony. A több évtizede zajló, a Bostoni Egyetemhez köthető Framingham-i Kardiológiai Kutatás megállapítja, hogy azon férfiak esetében, akik nem cukorbetegek és nem dohányoznak, annak valószínűsége, hogy szex közben szívrohamot kapjanak, egy az egymillióhoz. Mi van akkor, ha eleve valakinek szívproblémái vannak? Az igazság az, hogy a legtöbb ember egész egyszerűen nem erőlteti meg magát annyira szex közben! A legtöbb erőfeszítés, amelyet az emberek általában szeretkezés közben kifejtenek, mindössze annyi, mintha felsétáltak volna két lépcsőfordulót.

A zoknit kötelező levenni előtte?
Az igazság:
a Hollandiában elvégzett szexkísérlet során nők és férfiak agyát szkennelték, miközben a partnerük próbálta őket orgazmushoz juttatni. Kissé hűvös volt a kísérleti helyiségben, és a vizsgálatban résztvevő számos kísérleti alany szó szerint arra panaszkodott, hogy fázik a lába. Amikor a részvevőknek zoknit adtak azért, hogy melegen tartsák a lábukat, jelentősen többen tudtak elélvezni.

Az osztriga és a csokoládé izgató hatású?
Az igazság:
soha egyetlen vizsgálat sem bizonyította be az osztriga szexuálisan stimuláló hatását. Az osztrigának valóban magas a cinktartalma, amire a szervezetnek szüksége van az egészséges spermiumok termeléséhez, de a tudósok egyébiránt semmi egyéb olyan különleges összetevőt nem találtak, amelynek alapján kijelenthető lenne, hogy az osztrigának bármilyen felfokozó hatása lenne a nemi életre. Számos vizsgálat utal arra azonban, hogy a csokoládé bizonyos módon összefüggésbe hozható az alacsony vérnyomással és az érhálózat hatékonyabb működésével. Ez feltehetően jótékony hatással bír a hímvessző merevedési képességére. A csokoládé továbbá hangulatjavító hatású feniletilamint és szerotonint juttat kis mennyiségben a szervezetbe, és való igaz, hogy akinek jobb a hangulata, nyitottabb a szeretkezésre is! Mindazonáltal bármilyen étel juttatja valakinek eszébe a szexualitást – akár annak az intim anatómiához való hasonlatossága, mint az osztriga esetében, akár pusztán azért, mert a szóban forgó személy úgy hiszi, hogy afrodiziákum – az az étel, számára legalábbis, afrodiziákummá, szexuális szempontból stimuláló hatású étellé válik.

Vote it up
252
Tetszett?Szavazzon rá!