Tíz ajándékötlet apák napjára

Ugye, minden apa megérdemli, hogy köszönetet mondjunk neki?! Tegyük az alábbi módokon

Mindenki felejtse el a nyakkendőt és a házimunka-kuponokat (Apa úgyis túl rendes, hogy beváltsa): a következő tíz ajándék tényleg hasznos és nem is szokványos. Lehet köztük pár, melyről még az ünnepelt sem gondolta volna, hogy szeretné – ám nagyon hálás lesz érte.

Élete zenéi
Akár rock and roll-rajongó, akár népzeneszakértő, akár a klasszikus zenét kedveli, a zene végigkísérte életének legfontosabb állomásait. Hozzon létre egy lemezt olyan dalokból, melyek mondjuk a születési évéből, az érettségije évéből származnak, vagy keresse elő, milyen zenék szóltak a lakodalmukban. Olyan dallamokat is belevehet a válogatásba, melyekről önnek az édesapja jut eszébe.

Italtúra
Ha Apa olykor-olykor szívesen fogyaszt alkoholos italokat, fokozza a műélvezetet azzal, hogy látogatást szervez neki egy borospincébe, pálinka- vagy sörfőzdébe. A helyek által kínált lehetőségek általában többfélék: válassza azt, amelyik a leginkább mélyreható. Az érdekességeken felül még kóstolásra is bőven lesz alkalom.

Az évtized fotói
Válogassa át a családi fényképek hegyeit, és vegyen ki minden évtizedből néhány képet, mely az édesapját ábrázolja. Keressen egy olyan albumot, melybe képaláírások is elférnek, és írjon bele különféle dolgokat, melyeket apja abban az évtizedben véghezvitt, vagy a helyeket, ahová elutazott.

Szuper autómosás
Elárulunk egy apróságot: amikor titokban lemossa Apa autóját apák napjára, lehet, hogy utána neki kell majd észrevétlenül letakarítania róla a szappan- vagy polírozómaradékokat. Inkább bízza a négykerekűt a profikra! Keressen olyan szolgáltatást, ami nem pusztán a padló felporszívózásából áll. Ha pedig szeretné igazán elkápráztatni az öreget, béreljen neki egy oldtimert, amíg a kocsijának gondját viselik.

Barkácsötletek
Akár most fogott bele egy új hobbiba, például a fafaragásba, akár csak szeret apró munkákat elvégezni a ház körül, biztosan értékelne egy kis profi tanácsadást. Szervezzen meg édesapjának egy részvételt egy ezermester-tanfolyamon.

„Mindent Apáról” diavetítés
Állítson össze családi fotókat elektronikus formában, majd gyűjtsön össze mindenkit a tévé vagy számítógép képernyője előtt, hogy egy kis időutazást tegyenek. Minden képnél kérje meg a családfőt, hogy mondja el, mi történik éppen, vagy mit tud az adott képről. És persze gondoskodjon némi rágcsálnivalóról is.

Ki tud többet…?
Ez az ötlet épp a fordítottja annak, amikor Apa elmeséli az összes régi sztorit: készítsen játékkártyákat a róla és az ön gyerekkoráról szóló kérdésekkel. A játékba bárki beszállhat – a helyes válaszok végső döntőbírója természetesen maga az ünnepelt.

Mozinap
Gyűjtse a DVD-ket, és állítson össze egy napra valót Apa kedvenc filmjeiből. Mivel a férfiak általában odavannak a filmes idézetekért, szedjen össze ezekből egy listát, majd állítsa párba mindegyiket egy-egy képpel a családi fényképalbumból.

Apák éjszakája
Semmi személyeskedés, de néha minden apának jól esik egy kis időt a családtól távol, más apákkal együtt eltölteni. Lépjen kapcsolatba ismerős családokkal, és szervezzen a baráti csoportnak egy nagyszerű közös vacsorát, lehetőleg sok-sok hússal.

Fürdőbelépő
Ez az egyik dolog, ami lehet, hogy magától nem jutna eszébe, de utólag biztosan örülni fog neki. Végezzen némi kutatómunkát, és derítse ki, hol van olyan fürdő, ahol a férfiakra is gondolnak. Sok termálfürdőben kínálnak olyan szolgáltatásokat, melyek elnyerhetik a tetszését.

Vote it up
190
Tetszett?Szavazzon rá!