Tíz tipp, hogy tíz évvel fiatalabbnak tűnjön

Ha követi tanácsainkat, nemcsak fiatalabbnak nézik majd, de jobban érzi is magát

Mosolyogjon
Fiatal, középkorú és idősebb kísérleti alanyoknak fényképeket mutattak, majd arra kérték őket, találják ki, hány évesek a különböző arckifejezésű modellek a fotón. A legtöbb helyes választ a közömbös arcú modellekről mondták, az ijesztő külsejűeket öregebbnek, a boldogságot sugárzó arcúakat pedig fiatalabbnak vélték.

Egyen több szőlőt
A szorbitol, amelytől a szőlőt, a bogyós gyümölcsöket, szilvát és körtét édesnek érezzük, olyan stabilizálószer, amely magához vonzza a vizet, ezáltal segít a bőrnek felszívni és megőrizni a nedvességet. (Vigyázat, a szintetikus szorbitol esetében nem ennyire egyértelmű a helyzet.)

Dúsítsa a haját
Használjon hajtömegnövelő termékeket, ha haja vékonyodni kezd. Próbálkozzon világosabb hajszínnel, hogy kevésbé látsszon a hajvékonyodás. Hajmosás után (akár otthon, akár a fodrásznál) rendszeresen alkalmazzon hajkondicionáló kezelést, hogy ne legyen száraz a haja. Íme, az egészséges haj további titkai!

Foglalja keretbe az arcát
A jól megformázott és festett szemöldök keretbe foglalja arcát, és a tekintetet a szemre irányítja.

Tisztítás, hidrálás
A bőr védelmét és egészségét szolgálja a tisztítás és hidrálás. Feledje el a szappant, amely kiszáríthatja a bőrt. Inkább olyan tisztálkodószert (mosakodókrémet) használjon, amely kíméletes. Kerülje az arctonikokat, különösen ha alkoholosak, mivel ezek is szárítanak. Nappalra és éjjelre is használjon hidratálót. Így készíthet magának arcpakolást!

Öltözzön okosan
Ha ráncos a nyaka vagy a tokája, ne hordjon feszes pólót vagy kerek nyakú pulóvert, mert azok felfelé szorítják a bőrét. Jobb megoldás, ha galléros blúzt vesz fel egy kerek nyakú pulcsira. Aki hasban erős, sötét ruhákat hordjon.

Ápolja a kezét is
Gyakran kenjen jó krémet kezére, lehetőleg olyat, amelyben napvédő anyag is van. A fakó bőrt bőrradírral élénkítheti: keverjen tengeri sót citromlébe, majd finoman kenje kezére egy régi fogkefével.

Több zöldet és pirosat a tányérra
A fodros kelben és egyéb leveles zöldségben található antioxidánsok jók a bőrnek. Figyelem: a bennük levő K-vitamin a szájon át szedendő alvadásgátlók egy részének hatását felfüggeszti, így ha ilyet szed, akkor csak az orvos tudtával alkalmazza.

Egyen olajos halat
A lazac és más olajos halak bőven tartalmaznak DMAE-t (dimethylaminoethanolt), amely segíti az izomtónust, és kihagyhatatlan összetevője az időseknek ajánlott méregdrága bőrápolóknak. Ha hetente kétszer olajos halat eszik, ugyanazt a hatást éri el.

Heti négy edzés
Pótolja az izomveszteségét és jobban is alszik, aki szinte mindennap intenzíven mozog. Váltogassa a tüdőt és a szívet karbantartó kardiogyakorlatokat az izomerősítőkkel, rugalmasságát nyújtózkodással, mozgáskoordinációját egyensúlygyakorlatokkal fokozza.

Vote it up
324
Tetszett?Szavazzon rá!