Tízperces testedzés

Kezdje a napot a napüdvözlet nevű meglepően egyszerű jógagyakorlattal, amely megnyújtja és erősíti szinte az összes izmot

Jobb, ha sokszor végez kisebb gyakorlatokat, mintha csak néha edz, de akkor keményen. Az utóbbi esetén megsérülhet, de a gyakori kisebb edzésektől, még ha csak tíz percet edz naponta, erős lesz, sovány és egészséges. A jógafoglalkozások hagyományosan 10-12 testtartásból álló folyamatos mozdulatsorral kezdődnek, amelyek megemelik a pulzusszámot, gyorsítják az anyagcserét, és megnyújtják, illetve -erősítik az izmokat. Az a gyakorlatsor a napüdvözlet. Kezdje ezzel a napját, és élvezze előnyeit.

1. Álljon a matrac elejére, lábait zárja össze, karját tartsa a törzse mellett. Vegyen mély lélegzetet az orrán át, majd fújja ki, ismételje meg háromszor.

2. Szívja be a levegőt, miközben felemeli a két karját, míg a feje fölött össze nem ér a két tenyere. Nézzen fölfelé.

3. Kilégzéskor hajoljon előre, mellkasát a térde, fejét a lábujjai felé közelítse. Kezét a földre, a bokájára vagy a térdére tegye.

4. Belégzéskor, anélkül hogy a kezét megmozdítaná, emelje fel a fejét, húzza ki a gerincét és nézzen maga elé.

5. Kilégzéskor húzza hátra az egyik lábát, majd a másikat zárja mellé. Könyökét hajítsa be, ereszkedjen a föld felé, mintha fekvőtámaszt csinálna.

6. Belégzéskor nyújtsa ki a karját, miközben testsúlyát áthelyezi a lábujjaira. Lábát nyújtsa ki, a mellkasa derékszöget alkosson a talajjal. Ez a felfelé néző kutyapóz.

7. Kilégzéskor váltson lefelé néző kutyapózba. Teste öltsön fordított V alakot, ujjait feszítse szét, sarkával érintse a talajt (vagy nyomja a talaj felé). Fejét lógassa lefelé. Ebben a pózban lélegezzen ötször.

8. Belégzéskor húzza egyik, majd másik lábát a keze közé. Egyenesítse ki a gerincét, és nézzen előre.

9. Kilégzéskor hajoljon előre, mint a 3. gyakorlatnál.

10. Belégzéskor egyenesedjen ki, és emelje fel a karját, mint a 2. pontnál.

11. Eressze le a karját kiinduló helyzetbe, lélegezzen háromszor, majd ismételje meg.

Vote it up
403
Tetszett?Szavazzon rá!