Tócsni

Neveinek száma is jelzi, mennyire közkedvelt: lapcsánka, röszti, krumliprósza, lapotyka, berét, cicege, krumplimálé, röstiburgonya

Hozzávalók 4 személyre
1 kg nagyméretű burgonya 1 kis vöröshagyma 3 kis tojás 1 csipet só 1-2 evőkanál liszt, ha szükséges zsiradék a sütéshez, pl. sertészsír

Elkészítés
1. Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és reszeljük le. Konyharuhába téve jól nyomkodjuk ki. Tisztítsuk meg a hagymát, és apró lyukú reszelőn reszeljük le. Keverjük össze a burgonyát, a hagymát, a tojásokat és a sót.

2. Ha a massza túl nedves lenne, keverjünk hozzá egy kis lisztet. A burgonyát és a hagymát robotgépben is felapríthatjuk, ezután adjuk hozzá a tojásokat, a sót és ha kell, a sűrítéshez a lisztet.

3. Forrósítsuk fel a zsiradékot egy nagyméretű (lehetőleg öntöttvas) serpenyőben. Egy-egy tócsnihoz tegyünk a serpenyőbe körülbelül 2 evőkanálnyi burgonyás masszát, és nyomkodjuk laposra egy fakanál hátával. Süssük a lepényeket mindkét oldalukon szép pirosra és ropogósra.

4. Tálaljuk forrón, és adjunk hozzá vörös áfonyás almapürét, fejes salátát, savanyú káposztát vagy felszeletelt friss paradicsomot.

Vote it up
228
Tetszett?Szavazzon rá!