Hozzávalók 4 személyre
1 kg nagyméretű burgonya • 1 kis vöröshagyma • 3 kis tojás • 1 csipet só • 1-2 evőkanál liszt, ha szükséges • zsiradék a sütéshez, pl. sertészsír
Elkészítés
1. Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és reszeljük le. Konyharuhába téve jól nyomkodjuk ki. Tisztítsuk meg a hagymát, és apró lyukú reszelőn reszeljük le. Keverjük össze a burgonyát, a hagymát, a tojásokat és a sót.
2. Ha a massza túl nedves lenne, keverjünk hozzá egy kis lisztet. A burgonyát és a hagymát robotgépben is felapríthatjuk, ezután adjuk hozzá a tojásokat, a sót és ha kell, a sűrítéshez a lisztet.
3. Forrósítsuk fel a zsiradékot egy nagyméretű (lehetőleg öntöttvas) serpenyőben. Egy-egy tócsnihoz tegyünk a serpenyőbe körülbelül 2 evőkanálnyi burgonyás masszát, és nyomkodjuk laposra egy fakanál hátával. Süssük a lepényeket mindkét oldalukon szép pirosra és ropogósra.
4. Tálaljuk forrón, és adjunk hozzá vörös áfonyás almapürét, fejes salátát, savanyú káposztát vagy felszeletelt friss paradicsomot.
Hozzászólás