Tökmagos pesto

Szinte mágnesként vonzzák a tészták, a grillezett húsok, a halak és még sok más minden

Hozzávalók 4 személyre
6 evőkanál olívaolaj 20 dkg hántolt tökmag só, bors 3 gerezd fokhagyma 4 evőkanál friss koriander 1 szál póréhagyma 3 evőkanál citromlé

Elkészítés
1. Felhevítünk két evőkanál olajat, majd hozzáadjuk a tökmagot, és sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergetve kb. 4 percig pattogatjuk.

2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 percig a tökmaggal együtt pirítjuk, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

3. Mikor kihűlt, a korianderrel, az apróra vágott póréval és a maradék olajjal aprítógépbe tesszük, és pépesre zúzzuk.

4. Befőttesüvegbe töltjük, hozzákeverjük a citromlét, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.

Vote it up
229
Tetszett?Szavazzon rá!