Hozzávalók 4 személyre
6 evőkanál olívaolaj • 20 dkg hántolt tökmag • só, bors • 3 gerezd fokhagyma • 4 evőkanál friss koriander • 1 szál póréhagyma • 3 evőkanál citromlé
Elkészítés
1. Felhevítünk két evőkanál olajat, majd hozzáadjuk a tökmagot, és sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan kevergetve kb. 4 percig pattogatjuk.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 percig a tökmaggal együtt pirítjuk, majd a tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Mikor kihűlt, a korianderrel, az apróra vágott póréval és a maradék olajjal aprítógépbe tesszük, és pépesre zúzzuk.
4. Befőttesüvegbe töltjük, hozzákeverjük a citromlét, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Hozzászólás