Töltött cékla

A céklában található betacián és geozmin véd a daganatos betegségektől. Ráadásul a cékla finom is...

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
8 db hámozott cékla 20 dkg rizs 4 db főtt tojás 2 db alma 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem 2 evőkanál vörösborecet 6 evőkanál olívaolaj só, bors

Elkészítés
1. A céklákat puhára főzzük, majd félretesszük hűlni. Ha már langyosak, levágjuk a tetejüket és egy mélyedést vájunk a tölteléknek. A kivágott részt összeaprítjuk és félretesszük.

2. A rizst forró vízben puhára főzzük. A főtt tojások sárgáját kikanalazzuk és félretesszük. A fehérjét apróra vágjuk, majd összekeverjük a rizzsel, a meghámozott és felkockázott almával, az apróra vágott hagymával és a petrezselyemmel.

3. A tojássárgáját összekeverjük a borecettel, az olívaolajjal és a félretett cékladarabokkal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a rizses keverékhez. A keveréket a céklákba töltjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
 

Kattintson a további céklás receptekért!

Vote it up
219
Tetszett?Szavazzon rá!