Töltött csirke

Nagyon sokféle töltelék létezik. Ebben az esetben csak a máj kerül bele a belsőségekből, de csiperkegombával még finomabbá teheti

Hozzávalók 4 személyre
1 fiatal csirke (kb. 2 kg) só, bors 2,5 dl tej 2-3 szikkadt zsemle 1 vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 1 csirkemáj 4 dkg vaj 3 tojássárgája reszelt szerecsendió 2 dl húsleves 1 dl tejföl

Elkészítés
1. Mossuk meg a csirkét, és dörzsöljük be kívülről sóval, belülről sóval és borssal. Melegítsük meg a tejet, és áztassuk bele a zsemléket. A hagymát és a petrezselymet mossuk meg és vágjuk apróra. A májat is aprítsuk fel.

2. Forrósítsuk fel a vajat. Először fonnyasszuk benne üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a petrezselymet és a májat. Süssük kevergetve mindaddig, amíg a máj meg nem puhul. Keverjük bele a tojássárgáját. Ízesítsük kevés sóval és szerecsendióval. Nyomkodjuk ki a zsemléket, és tegyük a masszába. Töltsük a keveréket a csirkébe, a hasüreg nyílását varrjuk össze.

3. Süssük a sütőben 45 percig. Öntsünk alá egy kevés vizet. Ha elkészült, vegyük ki a csirkét, és tartsuk melegen. Engedjük fel a pecsenyelét a húslevessel, és keverjük bele a tejfölt.

Vote it up
191
Tetszett?Szavazzon rá!