Hozzávalók 4 személyre
1 fiatal csirke (kb. 2 kg) • só, bors • 2,5 dl tej • 2-3 szikkadt zsemle • 1 vöröshagyma • 1 csokor petrezselyem • 1 csirkemáj • 4 dkg vaj • 3 tojássárgája • reszelt szerecsendió • 2 dl húsleves • 1 dl tejföl
Elkészítés
1. Mossuk meg a csirkét, és dörzsöljük be kívülről sóval, belülről sóval és borssal. Melegítsük meg a tejet, és áztassuk bele a zsemléket. A hagymát és a petrezselymet mossuk meg és vágjuk apróra. A májat is aprítsuk fel.
2. Forrósítsuk fel a vajat. Először fonnyasszuk benne üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a petrezselymet és a májat. Süssük kevergetve mindaddig, amíg a máj meg nem puhul. Keverjük bele a tojássárgáját. Ízesítsük kevés sóval és szerecsendióval. Nyomkodjuk ki a zsemléket, és tegyük a masszába. Töltsük a keveréket a csirkébe, a hasüreg nyílását varrjuk össze.
3. Süssük a sütőben 45 percig. Öntsünk alá egy kevés vizet. Ha elkészült, vegyük ki a csirkét, és tartsuk melegen. Engedjük fel a pecsenyelét a húslevessel, és keverjük bele a tejfölt.
Hozzászólás