Töltött fánk

Lekvár még a legszűkösebb napokon is akad, és felidézi a nyár legszebb napjait

Hasonló receptek

Hozzávalók 12 darabhoz
2 kiskanál porélesztő 1,25 dl langyos tej 2 evőkanál cukor 5 dkg olvasztott vaj 33,5 dkg liszt + a gyúráshoz 2 db tojás étolaj a sütéshez porcukor a tetejére 1 dl tejföl 1 dl sárgabaracklekvár

Elkészítés
1.
Az élesztőt összekeverjük a tejjel, 1 evőkanál cukorral és 1,5 evőkanál langyos vízzel, és 10 percig állni hagyjuk.

2. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojást és a maradék cukrot, ragacsos tésztává dolgozzuk, majd belisztezett felületen simára gyúrjuk, és egy kiolajozott tálban, lefedve 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

3. Ezután a tésztát belisztezett felületen simára dagasztjuk, majd 2 evőkanálnyi adagokban golyókat formázunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk. Lefedve további 30 percig kelesztjük.

4. Egy mélyebb lábosban, bő forró olajban (180 ºC) a fánkok mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk kissé kihűlni.

5. A tejfölt a sárgabaracklekvárral simára keverjük, majd habzsákba töltjük.

6. A fánkok oldalán kis lyukat fúrunk, majd a habzsákból a tölteléket a lyukon keresztül a fánkokba töltjük.

7. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

Vote it up
68
Tetszett?Szavazzon rá!