Töltött káposzta

Az egyik leglaktatóbb téli étel, és sokáig eltartható, ráadásul felmelegítve talán még finomabb

Hozzávalók 4 személyre
1 zsemle 1 kis vöröshagyma 40 dkg darált marhahús 35 dkg darált sertéshús só, bors reszelt szerecsendió 1 tojás 1 fej friss káposzta köménymag 20 dkg gyökérzöldség 3 evőkanál sertészsír 4 szelet húsos füstölt szalonna 1 evőkanál liszt

Elkészítés
1. A töltelékhez áztassuk be 20 percre a zsemlét langyos vízbe, majd nyomkodjuk ki. A hagymát vágjuk apróra. A kétféle darált húst, valamint a zsemlét, a hagymát, a sót, a borsot, a szerecsendiót és a tojást keverjük alaposan össze.

2. Vágjuk ki a káposzta torzsáját. A nagyobb leveleket főzzük meg, öblítsük le vízzel, és hagyjuk lecsepegni.

3. Osszuk négy adagra a leveleket és a tölteléket. Az egyes adagokhoz terítsük ki a leveleket úgy, hogy kissé átfedjék egymást, és szórjuk meg sóval, borssal és köménymaggal. Tegyük rá a tölteléket. Göngyöljük fel, és a tekercseket kössük át cérnával.

4. A gyökérzöldségeket vágjuk apróra, és pirítsuk meg a zsiradékban. Tegyük rá a káposztatekercseket, majd borítsuk be a szalonnaszeletekkel. Süssük a sütőben 45 percig, majd vegyük ki. Keverjük el a lisztet vízben, és sűrítsük be vele a pecsenyelét. Kínáljuk a mártást a káposztatekercsek mellé.
 

Ismerjen meg további káposztás recepteket!

Vote it up
161
Tetszett?Szavazzon rá!