Hozzávalók 2 személyre
10 dkg véres hurka • 2 evőkanál tejszín • 5 szelet prosciutto • 80 dkg csontozott nyúlgerinc (két darabban) • só, frissen őrölt bors • 0,5 evőkanál olaj • 2 db sárgarépa • 2 db zellerszár • 1 dl száraz fehérbor • 1 evőkanál vaj
Elkészítés
1. A hurka bőrét eltávolítjuk, és a tölteléket összedolgozzuk a tejszínnel.
2. A sonkaszeleteket egy vágódeszkán a nyúlgerinc hosszúságában egymás mellé rendezzük, majd rájuk fektetjük a két nyúlgerincet (egymás alá), és alaposan sózzuk, borsozzuk.
3. A tejszínes hurkát a gerincek belsejébe kanalazzuk, majd a sonkaszeletek segítségével összezárjuk a gerincfeleket. A sonkaburkot konyhai kötözőzsinórral vagy hústűvel rögzítjük.
4. A húst forró olajban 4-5 perc alatt körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott répát és az apróra vágott zellert, és 2-3 percig együtt pároljuk. Ezután a húst egy vágódeszkára tesszük pihenni, a zöldségeket pedig egy tálba kanalazzuk.
5. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, beleöntjük a bort, egy fakanállal felkapargatjuk az edény aljára ragadt részeket, majd visszatesszük a serpenyőbe a zöldségeket, hozzáadjuk a vajat, és összemelegítjük.
6. A nyúlgerincet 6 darabra vágjuk, 2 tányérra osztjuk, majd a zöldséges körettel a tetején tálaljuk.
Hozzászólás