Töltött nyúlgerinc

A mellékelt fotó nem illusztráció! Tényleg ilyen jól néz ki, és tényleg isteni

Hozzávalók 2 személyre
10 dkg véres hurka 2 evőkanál tejszín 5 szelet prosciutto 80 dkg csontozott nyúlgerinc (két darabban) só, frissen őrölt bors 0,5 evőkanál olaj 2 db sárgarépa 2 db zellerszár 1 dl száraz fehérbor 1 evőkanál vaj

Elkészítés
1.
A hurka bőrét eltávolítjuk, és a tölteléket összedolgozzuk a tejszínnel.

2. A sonkaszeleteket egy vágódeszkán a nyúlgerinc hosszúságában egymás mellé rendezzük, majd rájuk fektetjük a két nyúlgerincet (egymás alá), és alaposan sózzuk, borsozzuk.

3. A tejszínes hurkát a gerincek belsejébe kanalazzuk, majd a sonkaszeletek segítségével összezárjuk a gerincfeleket. A sonkaburkot konyhai kötözőzsinórral vagy hústűvel rögzítjük.

4. A húst forró olajban 4-5 perc alatt körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott répát és az apróra vágott zellert, és 2-3 percig együtt pároljuk. Ezután a húst egy vágódeszkára tesszük pihenni, a zöldségeket pedig egy tálba kanalazzuk.

5. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, beleöntjük a bort, egy fakanállal felkapargatjuk az edény aljára ragadt részeket, majd visszatesszük a serpenyőbe a zöldségeket, hozzáadjuk a vajat, és összemelegítjük.

6. A nyúlgerincet 6 darabra vágjuk, 2 tányérra osztjuk, majd a zöldséges körettel a tetején tálaljuk.

Vote it up
212
Tetszett?Szavazzon rá!