Töltött paprika

Egyesek nyári ételnek tartják, mások egész évben szívesen fogyasztják. Abban viszont egyetérthet mindenki, hogy igazi magyar specialitás

Hasonló receptek

Hozzávalók
0,5 dl olaj 1 fej vöröshagyma 1 kisebb zeller 1 kis csokor zellerzöld 1 evőkanál sűrített paradicsom 4-5 dl paradicsomlé só, bors 1 csapott evőkanál cukor 4-6 tölteni való paprika

A töltelékhez: 5 dkg szalonna 1 fej vöröshagyma 40 dkg darált sertéslapocka 30 dkg rizs só, bors 1 tojás kevés pirospaprika (ízlés szerint)

Elkészítés
1. A felhevített olajban a zellerrel és a zellerzölddel együtt megdinszteljük az apróra vágott hagymát.

2. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, majd hozzáöntjük a paradicsomlét, és sózzuk, borsozzuk. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és összeforraljuk.

3. A rizst félig megfőzzük, a paprikák magházát eltávolítjuk. A töltelékhez a szalonnát és a hagymát nagyon apróra vágjuk, összedolgozzuk a hússal és a rizzsel, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a tojást. (Ízlés szerint egy kevés pirospaprikát is tehetünk hozzá.)

4. A tölteléket alaposan összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, és megtöltjük velük a paprikákat. A paprikákat a maradék húsgombóccal együtt a paradicsomszószba tesszük és puhára főzzük.

5. Amikor kész, a paradicsomszószt átpasszírozzuk, és tálaláskor a paprikák és a gombócok tetejére kanalazzuk.

Vote it up
235
Tetszett?Szavazzon rá!