Hozzávalók 4 személyre
8 db tv paprika • 1 evőkanál olívaolaj • 1 fej vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 25 dkg darált marhahús • 25 dkg darált sertéshús • 1 db tojás • 6 dkg rizs (félig megfőzve) • 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom • 1 liter paradicsomlé • 1 szál zellerzöld • cukor (ízlés szerint) • só, bors • petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
1. A paprikák magházát eltávolítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kétféle darált húst, a tojást, a rizst és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formázunk belőle, és a paprikákba töltjük
2. A paradicsomlét egy kevés sóval és a zellerzölddel lassú tűzön forralni kezdjük, majd hozzáadjuk a paprikákat, és fedő alatt készre főzzük (kb. 30 perc). Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, majd petrezselyemmel megszórva, főtt burgonyával tálaljuk.
Ha kíváncsi a hagyományos töltött paprika receptjére, ide kattintson!
Hozzászólás