Töltött paprika másként

Kicsit felturbóztuk a szokásos receptet, így az is beleszerethet, aki eddig közömbös volt iránta

Hozzávalók 4 személyre
8 db tv paprika 1 evőkanál olívaolaj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg darált marhahús 25 dkg darált sertéshús 1 db tojás 6 dkg rizs (félig megfőzve) 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom 1 liter paradicsomlé 1 szál zellerzöld cukor (ízlés szerint) só, bors petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés
1. A paprikák magházát eltávolítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a kétféle darált húst, a tojást, a rizst és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formázunk belőle, és a paprikákba töltjük

2. A paradicsomlét egy kevés sóval és a zellerzölddel lassú tűzön forralni kezdjük, majd hozzáadjuk a paprikákat, és fedő alatt készre főzzük (kb. 30 perc). Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, majd petrezselyemmel megszórva, főtt burgonyával tálaljuk.
 

Ha kíváncsi a hagyományos töltött paprika receptjére, ide kattintson!

Vote it up
114
Tetszett?Szavazzon rá!