Töltött pulykarolád

Klasszikus vacsorára és büféasztalos fogadásra egyaránt kiváló, ráadásul hidegen is nagyon finom

Hozzávalók 8 adaghoz
70 dkg pulykamellfilé 5 dkg vaj 1 nagy vöröshagyma szeletelve 4 gerezd fokhagyma összezúzva 1 nagy tisztított, felkockázott édesburgonya 1 teáskanál friss reszelt gyömbér 1 evőkanál őrölt pirospaprika 1 citrom reszelt héja 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem 10 dkg durvára vágott pekándió 20 dkg zsemlemorzsa 2 tojássárgája fölverve só, bors 45 dkg bacon szeletelve tálaláshoz áfonya- vagy almalekvár

Elkészítés
1. A pulykamellet fektessük deszkára, és óvatosan vágjuk be középen, hosszában. Arra ügyeljünk, hogy ne vágjuk teljesen át a húst. A mellfilét nyissuk szét, majd klopfoljuk ki.

2. Olvasszuk fel a vajat serpenyőben, és pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pároljuk még egy percig, amíg az illatát meg nem érezzük. Keverjük hozzá az édesburgonyát, a gyömbért és a pirospaprikát. Lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve 15 percig pároljuk a zöldségeket, amíg a burgonya puhulni nem kezd.

3. Vegyük le a tűzről a serpenyőt, és tegyük félre hűlni az ételt. Keverjük hozzá a citromhéjat, a petrezselymet, a pekándiót, a zsemlemorzsát és a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk.

4. A tölteléket kenjük a húsra. Ezután óvatosan göngyöljük fel a pulykamellfilét, majd burkoljuk be a szalonnával, és vastagabb cérnával kötözzük össze. Helyezzük kivajazott tepsibe, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 1 órán át a húst.

5. A sütőből kivéve, félig letakarva hagyjuk 10 percig pihenni, majd távolítsuk el a cérnát, és szeleteljük fel. Áfonya- vagy almadzsemmel tálaljuk.

Vote it up
31
Tetszett?Szavazzon rá!