Töltött sült hagyma

Jamie Oliver sült hagymája sem rossz, ez viszont egyenesen ellenállhatatlan

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 fej lila és vöröshagyma, vegyesen 20 dkg szeletelt bacon 2 db zellerszár 1 kiskanál só 1 kiskanál bors 2 gerezd fokhagyma 15 dkg bébispenót 20 dkg kenyér 10 dkg pörkölt sós kesudió 7 dkg olvasztott vaj 1,5 dl pulykaalaplé

Elkészítés
1. A hagymák tetejéből levágunk 1 cm-t, az aljukból pedig annyit, hogy megálljanak. Kikanalazzuk a hagymák belsejét úgy, hogy egy-két réteg azért maradjon.

2. A töltelékhez felaprítunk 45 dkg-ot a hagymák belsejéből. A 2,5 cm-es darabokra vágott szalonnát két részletben ropogósra sütjük, majd papírtörlőn felitatjuk a zsírját.

3. A serpenyőben hagyunk némi zsiradékot, beletesszük a felaprított hagymát, a felszeletelt zellert, a sót és a borsot, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett a zöldségeket puhára pároljuk.

4. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és további 1 percig főzzük. Átöntjük a keveréket egy tálba, hozzáadjuk a spenótot, a felkockázott és megpirított kenyeret, a dúrvára aprított kesudiót, a vajat, az alaplét és a bacont, majd az egészet hagyjuk kihűlni.

5. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A kivájt hagymákat a nyitott felükkel felfelé egy tepsibe tesszük. Öntünk melléjük 1,2 dl vizet, és egy fóliával lefedve a sütőben 25-30 percig sütjük, míg puha nem lesz, de még nem esik szét.

6. A sütő hőmérsékletét lejjebb vesszük 175 °C-ra. A tepsit kivesszük, és a hagymáról leöntjük a vizet. A töltelékkel megtöltjük a hagymákat, majd visszatesszük a sütőbe, és kb. 25 percig tovább sütjük.

Vote it up
196
Tetszett?Szavazzon rá!