Hozzávalók
10 dkg kolbász • 4 nagyobb szelet sertéskaraj • só, bors • 1/2 fej vöröshagyma • 2 evőkanál apróra vágott zeller • 2 alma • 0,5 dl húsalaplé • 4 evőkanál olaj
Elkészítés
1. A kolbászt megpirítjuk egy serpenyőben, és a kisült zsírját félretesszük. (A kolbászt máshoz felhasználhatjuk.)
2. A húst széltében 3 cm hosszan és 5 cm mélyen bevágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
3. A kolbászzsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, az apróra vágott zellert pedig enyhén megpirítjuk.
4. Hozzáadjuk a hámozott, kimagozott, felcikkezett almát és az alaplét, együtt főzzük pár percig, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük.
5. A sütőt 170 ˚C-ra melegítjük. A tölteléket a karajba töltjük, a hússzeleteket forró olajban, időnként megforgatva, 6-7 percig sütjük, majd 10-15 percre a sütőbe tesszük.
Hozzászólás