Töltött sertéskaraj

Egyszerű elkészíteni, ráadásul finom melegen és hidegen egyaránt

Hozzávalók
10 dkg kolbász 4 nagyobb szelet sertéskaraj só, bors 1/2 fej vöröshagyma 2 evőkanál apróra vágott zeller 2 alma 0,5 dl húsalaplé 4 evőkanál olaj

Elkészítés
1. A kolbászt megpirítjuk egy serpenyőben, és a kisült zsírját félretesszük. (A kolbászt máshoz felhasználhatjuk.)

2. A húst széltében 3 cm hosszan és 5 cm mélyen bevágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

3. A kolbászzsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, az apróra vágott zellert pedig enyhén megpirítjuk.

4. Hozzáadjuk a hámozott, kimagozott, felcikkezett almát és az alaplét, együtt főzzük pár percig, majd szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

5. A sütőt 170 ˚C-ra melegítjük. A tölteléket a karajba töltjük, a hússzeleteket forró olajban, időnként megforgatva, 6-7 percig sütjük, majd 10-15 percre a sütőbe tesszük.

Vote it up
140
Tetszett?Szavazzon rá!