Töltött sertéskaraj mustáros szósszal

Ugye, egyetért azzal, hogy a kapribogyó bármely hétköznapi ételt ünnepivé tesz?

Hozzávalók 4 személyre
3 szelet fokhagymás-borsos bacon 15 dkg spenót 2 evőkanál mustár só, bors 70 dkg hosszú karaj 1 evőkanál olaj

A szószhoz: 2 db főtt tojás 3 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál majonéz 1 evőkanál mustár 2 evőkanál citromlé 1 evőkanál kapribogyó

Elkészítés
1. A töltelékhez a bacont közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, 3 percig együtt sütjük, majd belekeverjük a mustárt, és sózzuk, borsozzuk.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

3. A húst egy éles késsel felvágjuk úgy, hogy egy lap legyen belőle, amit később össze tudunk tekerni. A kiterített húst megszórjuk sóval, majd rákanalazzuk a tölteléket, és egyenletesen elosztjuk rajta.

4. A húst feltekerjük, és kötözőspárgával szorosra kötözzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a húst, és időnként megfordítva 8-10 percig sütjük. Ezután a serpenyőből kivéve betesszük az előmelegített sütőbe, melynek hőmérsékletét 70 °C-ra csökkentjük, és 18-20 percig tovább sütjük.

5. A szószhoz a tojást egy krumplinyomón átpasszírozzuk, és a szósz többi hozzávalójával jól elkeverjük.

Vote it up
143
Tetszett?Szavazzon rá!