Hozzávalók 4-6 személyre
6 tojás • 2 mogyoróhagyma • néhány szál petrezselyem és tárkony • 6 szardella • 1 tojássárgája • 0,5 dl olaj • 1 csapott kiskanál mustár • só, bors • zsázsa (vagy salátalevelek) • 1 kiskanál kapribogyó
Elkészítés
1. A tojásokat főzzük keményre. Hámozzuk le, majd vágjuk félbe őket. Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát. Mossuk meg és vágjuk fel apróra a petrezselymet és a tárkonyt.
2. Szedjük ki a félbevágott tojásokból a sárgájukat, és külön-külön aprítsuk fel a mogyoróhagymát, a tojássárgáját és 4 szardellát. Szitán törjük át pépesre mindhárom hozzávalót.
3. Turmixban vagy botmixerrel keverjünk habosra 1 nyers tojás sárgáját, és készítsünk majonézt vékony sugárban hozzáöntött olajjal. Tegyünk félre belőle 2 evőkanálnyit, a többit pedig keverjük össze a mustárral, egy kevés sóval és borssal.
4. A fűszeres majonézből adjunk 2 evőkanálnyit a töltelékhez. Mossuk meg a félbevágott tojásfehérjéket, töröljük szárazra, majd töltsük meg őket.
5. Rendezzük el a zsázsát egy tálon. Rakjuk rá a tojásokat, és díszítsük őket csíkokra vágott szardellával, kapribogyóval és a félretett majonézzel.
Hozzászólás