Töltött tojás

Jól mutat a hidegtálakon, de nemcsak előételnek alkalmas, hanem tízóraira vagy uzsonnára is

Hasonló receptek

Hozzávalók 4-6 személyre
6 tojás 2 mogyoróhagyma néhány szál petrezselyem és tárkony 6 szardella 1 tojássárgája 0,5 dl olaj 1 csapott kiskanál mustár só, bors zsázsa (vagy salátalevelek) 1 kiskanál kapribogyó

Elkészítés
1. A tojásokat főzzük keményre. Hámozzuk le, majd vágjuk félbe őket. Tisztítsuk meg a mogyoróhagymát. Mossuk meg és vágjuk fel apróra a petrezselymet és a tárkonyt.

2. Szedjük ki a félbevágott tojásokból a sárgájukat, és külön-külön aprítsuk fel a mogyoróhagymát, a tojássárgáját és 4 szardellát. Szitán törjük át pépesre mindhárom hozzávalót.

3. Turmixban vagy botmixerrel keverjünk habosra 1 nyers tojás sárgáját, és készítsünk majonézt vékony sugárban hozzáöntött olajjal. Tegyünk félre belőle 2 evőkanálnyit, a többit pedig keverjük össze a mustárral, egy kevés sóval és borssal.

4. A fűszeres majonézből adjunk 2 evőkanálnyit a töltelékhez. Mossuk meg a félbevágott tojásfehérjéket, töröljük szárazra, majd töltsük meg őket.

5. Rendezzük el a zsázsát egy tálon. Rakjuk rá a tojásokat, és díszítsük őket csíkokra vágott szardellával, kapribogyóval és a félretett majonézzel.

Vote it up
192
Tetszett?Szavazzon rá!