Túró Rudi házilag

Mindenki szereti ezt a hungarikumot. Ha éppen kifogyott a készlet a hűtőből, az alábbi recept alapján elkészítheti a másolatát

Nem is gondolná, hogy már 1968 óta gyártják ezt a finomságot, és hogy az akkori időkben meglepően alaposan megtervezték a piaci bevezetését. Érdekes még, hogy egyesek már akkor is erkölcstelennek tartották az elnevezését. Erre lehet mondani, hogy rossz, aki rosszra gondol...

Hozzávalók 4 személyre
100 dkg túró 1 db citrom reszelt héja 24 dkg porcukor 4 db lapzselatin víz csokoládé a bevonathoz

Elkészítés
1. A túrót a citromhéjjal és a cukorral jól kikeverjük. A zselatinlapot néhány percre egy pohár hideg vízbe áztatjuk, míg meg nem szívja magát és meg nem lágyul.

2. Ezután a zselatinlapokat olvadásig melegítjük, majd hozzákeverjük a túróhoz. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük, és kézzel rudakat készítünk belőle.

3. A rudakat tortarácsra helyezzük, majd megolvasztott csokoládéval leöntjük, és hagyjuk, hogy rádermedjen. Hűtőben tároljuk.

Vote it up
165
Tetszett?Szavazzon rá!