Hozzávalók
25 dkg tehéntúró • 25 dkg liszt • 3 db tojás • 2 dl tejföl • 1 kiskanál szódabikarbóna • 6 dkg cukor • 0,5 rúd vanília kikapart belseje • 5 dl étolaj • vaníliás porcukor • csipet só
Elkészítés
1. A túrót villával áttörjük, majd az olaj és a porcukor kivételével alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval.
2. A felforrósított olajba kanálnyi adagokat szaggatunk a masszából, és a fánkok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Leitatjuk róluk a felesleges olajat, és megforgatjuk a vaníliás porcukorban.
Tudta, hogy a túró akár gyógyszer is lehet? Erős vagy gyakori fejfájás kezelésére ajánlott a hideg túró. Persze ilyenkor nem megenni kell, hanem borogatást készíteni belőle, amelyet a tarkójára helyez. Ha mégsem külsőleg szeretné használni a túrót, íme, pár további túrót tartalmazó étel. Ha viszont más ízesítésű fánkot szeretne, készítsen szilvásat. Visszatérve a túróra, akár még a legnépszerűbb hazai túrós finomságot is elkészítheti házilag: Túró Rudi.
Hozzászólás