Túrógombóc

A profi muzsikusok még a legtöbbször megszólaltatott zenéket is kottából játsszák. Nem szégyen hát, ha recept kell ehhez a finomsághoz is

Forrest Gump seregbeli legjobb barátja a szomorú véget ért rákász, aki napokon át rendíthetetlenül sorolja a rákból készíthető kajákat. Ön vajon hány másodpercig tudna túrós ételeket sorolni? Bár igazi hungarikum, legtöbbünk csak alig pár fogásba tesz túrót. Pedig egy csomó frenetikus kaja készíthető belőle csak édességfronton, például az alábbi.

Hozzávalók
50 dkg tehéntúró 12 dkg búzadara 3 tojás 20 dkg zsemlemorzsa vaj a pirításhoz 2 dl tejföl 1 evőkanál vaníliás cukor

Elkészítés
1. A túrót villával áttörjük, majd alaposan összedolgozzuk a búzadarával, a tojássárgájákkal és egy csipet sóval. Ezután pihentetjük, míg a dara egy kicsit meg nem duzzad.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszához keverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük őket.

3. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, és beleforgatjuk a kész gombócokat. A tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral, és tálaláskor meglocsoljuk vele a gombócokat. Melegen tálaljuk.
 

Ismerjen meg másféle túrógombócokat!

Vote it up
201
Tetszett?Szavazzon rá!