Túrókifli

Igazi hungarikum a túró, mégis alig élvezzük. Íme, egy lehetőség erre

Hasonló receptek

Hozzávalók
20 dkg vaj 20 dkg liszt 20 dkg tehéntúró 1 evőkanál porcukor csipet só 5 dkg étcsokoládé 2 evőkanál tejszín 1 evőkanál reszelt narancshéj vaníliás porcukor

Elkészítés
1.
Az első 5 hozzávalót összegyúrjuk. A tésztából cipót formálunk, és 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Ezt a műveletet még háromszor megismételjük, majd a tésztát 2 órán át hűvös helyen pihentetjük.

2. Közben az apró darabokra tört csokoládét összekeverjük a tejszínnel és a narancshéjjal, vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.

3. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tésztát pihentetés után vékonyra nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk, közepüket megkenjük a csokis töltelékkel és felsodorjuk kiflinek.

4. A sütőben aranybarnára sütjük, és ízlés szerint még melegen megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

Vote it up
118
Tetszett?Szavazzon rá!